31.08.2023

Dit is een vrij innovatieve aanpak die Benjamin Maréchal onderneemt door radio bij bel RTL, televisie bij RTL TVI en de geschreven pers bij Sudinfo te combineren. Zeer enthousiast over deze nieuwe ervaring, ziet Benjamin Maréchal het als een uitdaging om terug te keren naar zijn ‘radio’roots.

Benjamin Maréchal maakt zijn comeback op de RTL Belgium mediakanalen. Elke week zal hij met ons afspreken op bel RTL, RTL TVI en RTL Play...

  • Vanaf 28 augustus van maandag tot donderdag, van 09.00 tot 10.00 uur, begeleidt Benjamin je op bel RTL in het programma "Ze verdienen het om in het nieuws te staan."

Elke dag ontmoet Benjamin Maréchal de mensen die ertoe doen in dit land en die wel wat aandacht verdienen. Benjamins gasten, beroemd of niet, hebben buitengewone ervaringen, passies, dagelijkse routines en uitzonderlijke expertise om met ons te delen, en alleen daarom verdienen ze het om in het nieuws te staan.

"Ik wil hun verhalen graag delen en vertellen op bel RTL. Ik hou ervan om bijzondere verhalen aan het licht te brengen waar we het niet per se over zouden hebben!" - Benjamin Maréchal.

Het programma is ook te zien op televisie op RTL tvi, op bel RTL radiovision, op RTL play en op de website belrtl.be.

  • Elke woensdag om 19u50 op RTL tvi en RTL play vanaf 30 augustus in "Coûte que Coûte, c'est notre argent".

Na de opeenvolgende crisissen staat geld meer dan ooit centraal in de zorgen van de Belgen. Benjamin en het hele "Coûte que Coûte"-team nodigen je uit om een blik te werpen op deze netelige kwesties die ons dagelijks leven beïnvloeden.

"Ons doel is om duidelijke antwoorden te krijgen over bijvoorbeeld de oorsprong, kwaliteit en doeltreffendheid van een product of de werking van een sector, en om de argumenten te ontcijferen die worden aangevoerd door steeds geavanceerdere marketingstrategieën. Alle onderwerpen komen aan bod. Het programma richt zich vooral op het economische aspect, om het publiek te helpen weloverwogen consumentenkeuzes te maken en hun portemonnee te beschermen! - Benjamin Maréchal

Tijdens het programma ontmoet Benjamin toonaangevende experts op dit gebied en voert hij samen met hen een producttest uit.

"Ik verheug me er ook op om elke woensdag een van de behandelde onderwerpen in de uitzending van de dag te verdiepen in RTL Info Bienvenue, net voor RTL Info 13h. Zo kunnen onze inhoud en ons nieuws stralen over al onze mediakanalen." - Benjamin Maréchal

Achter de schermen van grote merken, alledaagse producten, voedingsmiddelen, oplichting, cultuur, de belangrijkste trends van het moment... Coûte que Coûte onderzoekt het allemaal.

De achtergronden van grote bedrijven, alledaagse producten, voedingsmiddelen, oplichting, cultuur, de belangrijkste trends van het moment... Coûte que Coûte onderzoekt het allemaal.

...Hij is ook aanwezig in de dagelijkse edities van Sudinfo.

Een jaar geleden sloot Benjamin Maréchal zich aan bij de teams van Sudinfo. Door in de drie mediakanalen te werken, is het doel om RTL en Sudinfo met elkaar te verbinden. Net zoals hij een jaar lang voor de krant schreef, zal hij zijn ervaring nu op het terrein via de radiogolven overbrengen.