15.02.2023

Een boeiend, krachtig advertentiemedium dat op de context inspeelt en minder storend is

Video is het medium bij uitstek geworden voor online advertenties. En de evolutie van digitale videoreclame staat niet stil: er zijn de instream-formaten met pre-rolls en mid-rolls, outstream-formaten met video's middenin artikels, en daar komen nu InVideo-advertenties bij.

Het principe? In plaats van een advertentie te tonen voor een video start, wordt de advertentie als overlay of skin weergegeven nadat de video al gestart is.

In tegenstelling tot pre-rolls en mid-rolls verstoren InVideo-advertenties de weergave van de video niet en kunnen ze op elk moment weggeklikt worden. De gebruikers behouden dus de controle.

Adverteerders kunnen op hun beurt gevat inspelen op de content van de video om de aandacht van de consumenten te trekken in een specifieke context. Zo wordt het merk altijd in een passende omgeving getoond (nooit bij video’s die gevoelig liggen) en dat zonder gebruik van cookies.

De kers op de taart: deze InVideo-advertenties presteren bijzonder goed. Ze hebben een uitstekende zichtbaarheidsscore worden weinig weggeklikt. Deze format voldoet dus aan de hoge verwachtingen van internetgebruikers en adverteerders om de advertentie-ervaring te verbeteren.

fakebrand-skinroll-inkroll.png

Ons nieuwe InVideo-aanbod is nu beschikbaar bij al onze uitgevers in SkinRoll- en InkRoll-formaat in samenwerking met onze technische partner Weborama / Adways

InVideo-advertenties kunnen verregaand gepersonaliseerd worden en ze kunnen op allerlei creatieve manieren inspelen op de content van de video die speelt. Het Inkroll-format genereert een interactieve overlay op de video zonder de inhoud te verbergen, terwijl het SkinRoll-format de contentvideo omkadert.

Deze advertentieformats bieden dus een aangenamere gebruikerservaring, maar zorgen ze ook voor betere prestaties? Werkt de synergie tussen de content en de InVideo-reclame? 

De KPI’s van een groot aantal Franse reclamecampagnes tonen dat het antwoord op die vraag positief is. Deze formats, die de video’s van internetgebruikers niet onderbreken en die inspelen op de video-content, hebben inderdaad een zeer goede zichtbaarheidsscore (90%) en een bijzonder laag sluitingspercentage. Dat kan tellen als prestatie.

Voor een gedetailleerde presentatie kunt u contact opnemen met Alexandra Degrez - alexandra.degrez@rossel.be.