07.09.2020

Aan het begin van het nieuwe schooljaar breidt Le Soir zijn digitale aanbod uit met een nieuw Start-abonnement en een Gezinsoptie. De krant optimaliseert ook zijn digitale aanbod voor bedrijven en organisaties.

Met het nieuwe Start-abonnement krijgen nieuwe abonnees onbeperkt toegang tot alle artikelen van de redactie van Le Soir op drie toestellen (smartphone, tablet of pc), en dat voor maar € 9 per maand. De nieuwsbrieven voor abonnees, waarin de redactie op een overzichtelijke manier informatie over allerlei thema’s verschaft, zijn eveneens in deze nieuwe formule inbegrepen.

De digitale versie van de krant (in pdf) en de Club du Soir, die elk jaar meer dan 20.000 plaatsen voor culturele of sportevenementen aanbiedt, blijven evenwel voorbehouden voor de Premium-abonnees voor € 15 per maand.

Met dit nieuwe aanbod mikt Le Soir op een nieuw publiek van lezers tussen 25 en 40 jaar oud – soms de Spotify- of Netflix-generatie genoemd – die al gewend zijn om voor kwaliteitsvol entertainment te betalen en die Le Soir nu hoopt te laten abonneren op kwaliteitsvolle informatie via zijn digitale producten.

De communicatiecampagne rond dit nieuwe aanbod, die door Air is gecreëerd, speelt ronduit met dat idee.

Een andere aanvulling, de Gezinsoptie, laat Premium- en Premium Papier-abonnees toe om hun digitale abonnement te delen met vier familieleden die samenwonen. De vier ‘gasten’ kunnen elk hun eigen account aanmaken waarmee ze toegang krijgen tot het volledig aanbod van de redactie van Le Soir en op termijn gepersonaliseerde content ontvangen naargelang hun interesses.

De Gezinsoptie is beschikbaar voor slechts € 3 per maand voor Premium-abonnees en is gratis voor Premium Papier-abonnees.

Le Soir gelooft bovendien in de meerwaarde van zijn content voor de medewerkers van bedrijven en organisaties, en heeft daarom zijn digitaal aanbod voor de grootste groepen volledig herzien. Zo biedt de krant nu abonnementen aan die tot 100 individuele accounts tellen. Heeft een bedrijf meer dan 100 accounts nodig, dan werkt Le Soir een oplossing op maat uit.

Ongeacht het gekozen abonnement genieten de abonnees van Le Soir elke dag van de expertise van meer dan 100 journalisten en hebben ze onbeperkt toegang tot alle analyses, reportages, interviews en longreads vanop al hun toestellen (pc’s, smartphones en tablets).

Met de herziening van zijn aanbod, dat steeds beter afgestemd is op zijn lezers, bevestigt Le Soir opnieuw zijn leidende positie en innovatiekracht op de markt van kwaliteitsvolle informatie in Franstalig België. Deze herziening bekrachtigt eveneens het model dat gebaseerd is op een stijging van het abonneebestand door kwaliteitsvolle content en een sterke gebruikerservaring aan te bieden. Het groeiende aantal abonnees is een extra troef voor de adverteerders van Le Soir: het laat hun toe om een trouw en betrokken lezerspubliek te bereiken binnen een hoogstaande context.

Tijdens de coronacrisis wendde de bevolking zich spontaan tot kwaliteitsvolle en betrouwbare media. Le Soir profiteerde in die periode volop van zijn referentiële rol. De voorbije twaalf maanden steeg het aantal directe abonnees met 16%. En Le Soir kan nu uitpakken met meer dan 130.000 betalende abonnees en partners sinds begin dit jaar.

Zich abonneren op kwaliteitsvolle informatie was nog nooit zo eenvoudig, betaalbaar en belangrijk.

Wilt u de spots van de communicatiecampagne ontdekken? Ga naar de website van Le Soir!