16.12.2020

Vanaf 1 januari 2021 zullen Rossel, Roularta en DPG Media onder de naam Magixx aan adverteerders de mogelijkheid bieden om vanuit één nationaal aanbod de lezers van de grootste tijdschriftentitels te bereiken. Deze nieuwe samenwerking is 100% Belgisch en uniek voor de markt.

Naast een geconsolideerd aanbod voor de markt, zal Magixx nieuwe magazine advertising solutions lanceren in print en digitaal. Ook het aankoop- en reservatieproces wordt aangepakt en vereenvoudigd. Zo wil Magixx de verbindende kracht zijn tussen de adverteerders en het stijgende aantal Belgische magazinelezers.

De drie marktleiders willen met Magixx ook nieuwe, relevante KPI’s bepalen voor de magazinemarkt in deze digitale wereld. Dat het Rossel, Roularta en DPG Media menens is met het nieuwe initiatief, valt af te lezen aan het feit dat Magixx onmiddellijk start met een dedicated salesteam per regie. Bruno Liesse zal hen ondersteunen met een argumentatie op basis van research.

MAGAZINEMARKT GAAT CROSSMEDIAAL

2020 was ook voor de tijdschriftenwereld een bewogen jaar. De digitale omschakeling van papier naar online platformen ging in een stroomversnelling en het aantal online lezers steeg drastisch. De magazinespelers hebben de crisis aangegrepen om hun strategieën op het vlak van digitale verspreiding en print verder uit te werken. Het resultaat? De papieren verkoop stabiliseerde en men bereikte een nieuw digitaal lezerspubliek. Die groei valt ook af te lezen uit de laatste CIM-cijfers: magazines zitten in de lift.

Anne Delavarenne, General Manager van Rossel Advertising : “Magixx combineert digitaal en print via een evenwichtig en efficiënt aanbod, die het nieuwe belang van deze tijdschriften in de digitale wereld weerspiegelt.