08.04.2021

Rossel investeert in de ontwikkeling van Apptweak, een internationaal bedrijf gespecialiseerd in digitale mobiele marketing, waarvan het hoofdkantoor in Brussel is.

Met haar ervaring in digitale marketing, een belangrijke expertise in de transformatie van haar media, heeft de Rossel Groep besloten om de ontwikkeling van Apptweak te ondersteunen, een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de marketing van mobiele applicaties en dat in enkele jaren tijd is uitgegroeid tot een wereldleider in zijn vakgebied.

Rossel was reeds partner van het bedrijf sinds de start 5 jaar geleden met een participatie van +/-20%. Het project beoogt nu de ontwikkeling van de onderneming te versnellen door haar de middelen te verschaffen om haar internationale expansie voort te zetten. De onderneming is reeds aanwezig in San Francisco, Tokio en Bengaluru in India en streeft ernaar dit jaar ten minste 3 nieuwe grote landen te openen.

Om dit te bereiken zullen de teams van Apptweak worden uitgebreid van 47 mensen nu tot meer dan 120 tegen het einde van het jaar.

Het bedrijf heeft momenteel een omzet van +/- 4 miljoen euro en de doelstelling is om in 5 jaar tijd 25 miljoen te bereiken.

De operatie zal geschieden via een kapitaalverhoging waarop Rossel volledig heeft ingetekend en via de uitkoop van minderheidsaandeelhouders die hebben deelgenomen aan de lancering van de vennootschap maar die er niet actief in zijn. Na de operatie zal de vennootschap onder de gezamenlijke zeggenschap staan van Rossel (75%) en haar Management (25%).

Dit is een belangrijke en vernieuwende diversificatie voor Rossel. Apptweak is goed actief in de wereld van de communicatie, maar het is de eerste keer dat we een wereldwijde activiteit willen ontwikkelen.

Maar het is ook een ondernemend project, een waarde die altijd centraal heeft gestaan in het DNA van onze Groep.

Olivier Verdin, C.E.O. oprichter van Apptweak, en zijn teams zullen kunnen rekenen op onze energie, onze expertise en onze middelen om te slagen in dit ambitieuze project, dat Apptweak in staat moet stellen de groei van deze zich snel ontwikkelende wereldmarkt te veroveren.