24.02.2022

Young Active Urban: een uniek nieuw nationaal medianetwerk

Met meer dan 1,1 miljoen Belgen is de Young Active Urban-doelgroep, bestaande uit beroepsactieve stedelingen of studenten van 18 tot 35 jaar, een doelgroep die erg in trek is bij adverteerders. Om adverteerders in staat te stellen deze doelgroep in haar omgeving te bereiken, zet Groupe Rossel het nationale medianetwerk Young Active Urban (YAU) op. Met dit nieuwe nationale aanbod groepeert Groupe Rossel haar mediamerken die zich richten tot de jonge actieve urban doelgroep: Metro, Out, Geeko, Belgium iPhone, Kotplanet, Cinenews en Streamnews; en positioneert zich zo als de nationale leider op deze doelgroep. Dit nieuwe merkpartnerschap maakt van Groupe Rossel een bondgenoot bij uitstek om adverteerders in staat te stellen deze begeerde digital first-doelgroep te bereiken met unieke en creatieve reclameoplossingen.

"Metro wordt door adverteerders al erkend voor zijn creativiteit en flexibiliteit; de YAU-aanpak zal ons toelaten om nog sterkere digitale oplossingen aan te bieden," voegt Werner Sluys, COO van Metro Media, toe.

De beste manier om jonge stedelijke werknemers te bereiken is hun kerninteresses aan te spreken, waaronder entertainment zoals streaming, films, uitgaan, lifestyle, mode, e-sports, studentenleven, milieu, mobiliteit, technologie, enz. Met de merken die verbonden zijn aan de lancering van YAU, elk een leider op zijn eigen gebied, richt Groupe Rossel zich tot deze verschillende interessegebieden. Door het samenbrengen van de merken Metro (het gratis informatiemerk) en Kotplanet (de site die volledig gewijd is aan het studentenleven), maar ook Geeko (site over nieuwe technologieën en geekcultuur), Belgium iPhone (site over nieuws uit de Apple-wereld), Out (culturele agenda), Cinenews (referentiesite over cinema) en Streamnews (site over streamingnieuws), bekleedt Groupe Rossel een unieke positie op de doelgroep van jonge stadswerkers, zowel voor Franstalig als Nederlandstalig België. Deze mediamerken, die de YAU-portefeuille vormen, onderhouden hun eigen websites en publicaties voor B2C en blijven zo de doelgroep van jonge stedelijke werknemers informeren, inspireren en vermaken op basis van hun interesses.

Voor B2B kiest Groupe Rossel ervoor om deze mediamerken gebundeld aan te bieden, zodat adverteerders zich kunnen richten op hotspots waar jonge stedelijke werknemers gemakkelijk te bereiken zijn.

Het YAU-netwerk biedt een breed scala aan reclame-oplossingen: YAU.Impact, YAU.Content, YAU.Activation, YAU.Video en YAU.Studio, en biedt nationale campagnes tegen gecombineerde tarieven. Het omvat pakketten voor alle platforms die de YAU-merken gebruiken om hun publiek te bereiken: digitaal, digitaal + print, beide te combineren met activatie.

"Rossel heeft sterke merken in haar portefeuille die populair zijn bij jonge stedelijke arbeiders in zowel het noorden als het zuiden van het land. Wij weten hoe strategisch de Young Active Urban (YAU)-doelgroep voor adverteerders is. Via de YAU-aanpak willen we adverteerders de mogelijkheid bieden om deze doelgroep op een efficiënte en creatieve manier te bereiken, via kwalitatieve contexten met een hoge toegevoegde waarde," zegt Olivier De Raeymaeker, General Manager van Le Soir binnen Groupe Rossel.

Vanaf medio februari zullen de Young Active Urban-tarieven op de markt worden gebracht door Metro Media en Rossel Advertising.

Ga voor meer informatie over Young Active Urban naar metromedia.be/yau